Прехвърляне на грамофонни плочи за CDR: Някои съвети

Original: http://www.delback.co.uk/lp-cdr.htm

Преди да започнем, въпросът # 1 хора пишете ми е:
“Мога да играя чрез компютърни говорители, но не може да записва на твърдия диск”
(Или: “Когато запишете на твърдия диск, получения файл съдържа мълчание”)
Отговаряме

Смъртта на CoolEdit 2000

Много хора ще са чували за една обща цел Shareware аудио редактор, наречен CoolEdit 2000 г. (направени от Syntrillium Software). Препоръчах тази програма в миналото като отличен пример по рода си. Има редица препратки към него на тази страница. През 2004 г. Adobe Systems придобити права за обхвата на софтуер, произведен от Syntrillium. За съжаление, те са решили да преустановят CoolEdit 2000 г., оставяйки само много по-скъпо, мулти-писта CoolEdit Pro (сега преименуван на Adobe Audition) на разположение. Това е тъжен ден за хора, които имат нужда от стерео-само аудио редактор. На цена ($ 299), че не може сериозно да се предполага, че Adobe Audition е разходно-ефективна програма за използване на прехвърляне на стерео записа LP. Така подходяща достъпна алтернатива на CoolEdit е необходим 2000 година.

Аз погледнах в няколко други скъпи аудио редактори, включително  Audacity,  Pro Tools Free  и  Sound Forge Studio (което само по себе наскоро бе закупена от Sony), но никой от тях не се чувствам толкова добре, за мен като CoolEdit 2000 г. Разбира се, като дълго време потребител на CoolEdit 2000 г. (за която ще продължи да се използва като предпочитана ми аудио редактор), тя е неизбежна, че ще имам някаква вградена уклон към програми, които изглеждат и се чувстват подобно. Трябва да подчертая, че тези три редактори са всички много фини програми, и като се има предвид разнообразните реакции хората трябва да се до програми от този тип, със сигурност ще ви препоръчваме да ги оценява за себе си.

Тъй като е безплатна и има много ентусиазирани поддръжници, аз почувствах, че е справедливо да се даде Audacity по-внимателна оценка и идвам кръг до заключението, че първоначалната ми реакция беше несправедливо отрицателен поради моята история с CoolEdit 2000. Сега е ясно ми е, че Audacity е прекрасен аудио редактор с много функции ecellent, и така аз го препоръчвам, заедно  GoldWave, която е била по препоръка на много години.

Първи копие от CoolEdit 2000

Намирането на копие от CoolEdit 2000 е трудно. Това е рядко да я видите на иБей (въпреки че обикновено има копия на CoolEdit Pro е възможно). Някои връзки бях дадени по-ранни версии на тази страница вече не работят. Поради това, аз реших да бъде домакин на инсталационните файлове за CoolEdit 2000 г. Вярвам, че това е може би юридически, тъй като това са файловете, които Syntrillium се използват за извършване на разположение за изтегляне, за да се направи оценка на програмата. Трябва да подчертая, че файловете съм хостинг само ви предоставят версии за оценка на програмата: ако искате да ги отключи, а след това ще трябва да придобият подходящи регистрационни кодове от другаде. Моля, не ми пишете с искане за регистрация кодове – за доставка на тях би било незаконно и няма да го направят, Имайте предвид, че ако Adobe дойде след мен, аз ще премахне тези файлове от този сайт.

Тук са три инсталационни програми:

 • ce2kmain.exe, CoolEdit 2000 самата (8.2MB).
 • ce2knr.exe, за почистване на приставката Audio (2MB).
 • ce2kreg.exe, за регистрация на полезен (390kb).

Кратки инструкции за инсталация:

 • Изпълнете ce2kmain.exe. При това се инсталират CoolEdit 2000 в режим на оценка.
 • Изпълнете ce2knr.exe. При това се инсталират аудио почистване плъгин в режим на оценка.
 • За да отключите CoolEdit 2000 г. придобива името на регистрация и след това пуснете код ce2kreg.exe, която ще поиска кодовете.
 • За да отключите аудио почистване от приставката, придобиване на код за регистрация, се позове на “Помощ | Купи Добавки Now “в CoolEdit 2000 г., изберете почистване плъгин от списъка и натиснете “Enter сериен номер”.

Някой друг намери място, където могат да бъдат намерени на различни стари версии на CoolEdit и CoolEdit Pro: http://www.oldversion.com/program.php?n=coolpro .


Предварителен

Тази страница на бележки е дестилация на моя опит в прехвърляне на грамофонни плочи за CDR. Аз го предложи като се надяваме безпристрастен съвети на другите, които искат да направят същото. Аз съм се опитва да се справи с целия процес на сравнително дълбоко ниво. Някои части от нея са длъжни да не представлява интерес за някои читатели; Надявам се, че секциите са достатъчно очевидни, че можете да пропуснете тези части, които не се отнасят за вас.

Моите стандарти са високи. Имам стерео система, която всички с изключение на малка част от меломани екстремисти ще разглежда като “много висока цел”. Аз не се интересувам от поставяне на каквото и върху CDR, освен ако не мога да получа доста близо до съвършенството. Съветите, съдържаща се в тези бележки е емпиричен, а е резултат от личните си преживявания.

Аз не съм професионален цифров аудио. Прехвърляне на грамофонни плочи за CDR ми е хоби, роден на желанието да се запази онези части от моята колекция LP, която (и) Недостъпните CD, или (II) не са достатъчно съществено значение за мен, за да си струва да харчите парите ги поставите на CD,

Аз работя на компютър, и може да предложи само съвети в тази сцена. Аз нямам познания каквато и за правене на този вид работа на Mac-ове или Unix машини.

Получавам доста запитвания за електронната поща от хора, които са намерили тази страница, както и на някои въпроси са склонни да бъде поискано многократно. Те не са пряко свързани със задачата на прехвърляне на LP за CDR, но са по-общи за аудио на компютър. Затова събрахме на отделна страница (FAQ Клайв), за да отговори на тях. Преди ми изпратите имейл с въпрос за аудио на компютъра, моля, проверете тази страница, за да видите дали това е в отговор там.

Очевидно е, че не може да запишете всичко, което някога съм открил за този процес, така че ако имате някакви други конкретни въпроси, не се колебайте да ми пишете . Но преди да го направите, ще ви помоля да проверите Често задавани въпроси внимателно, за да видите, ако вашият въпрос вече е отговорил там. Имайте предвид също така, че промените в моите обстоятелства означава, че няма да бъде в състояние да отговори на имейли толкова бързо, колкото аз съм правил в миналото, но ще се опитам да продължи да помага там, където мога.

Докато по предмета на имейли, искане. Аз ги е получавала много спам напоследък, така че сега съм се възползвал Spam Assassin на моя имейл домакин, и всеки имейл, който изглежда като спам , ще  бъде изтрита автоматично, без изобщо да се доставят до мен. За да се гарантира, че всеки имейл, който трябва да изпратите на мен става чрез, уверете се, че има еднозначен сюжетната линия и е в обикновен текстов формат, Напоследък много спам се е правил това че не предоставят сюжетната линия на всички. Когато такъв спам получава чрез мен, като се избягва засичане от спам Assassin, имам до сега го проверява. Тъй като такива subjectless имейли са били почти 100% спам, сега реших да изтриете всички имейли subjectless непрочетени. Така че, ако ви изпрати ми имейл, без да подлежи, той няма да се чете или да отговори.

И накрая, за отказ от отговорност за Adaptec / Roxio софтуер. Понякога получавате имейли с молба за помощ по отношение на Adaptec / Roxio Easy CD Creator продукти и Spin Doctor. Доколкото мога да различа, че е възможно да се стигне до тази страница чрез връзки, които започват на интернет страницата на Roxio, а така някои хора пристигат тук с погрешното впечатление, че аз съм по някакъв начин свързани с Adaptec / Roxio. Позволете ми да се изясни позицията си. Имам абсолютно никаква връзка с Adaptec / Roxio. Аз съм оценен както Easy CD Creator и Spin Doctor в миналото, но не използвайте някоя от тях и съм в състояние да предложи конкретни съвети за тях.


В края на този документ е даден списък с полезни връзки. Аз просто ще отбележа, че аз не мога да коментирам точността на преводите на други езици, които са направени от различни хора.

Малко извън темата: Защо използвате компютър? Аз имам някои имейл от някой, който ме помоли да добавите кратък параграф обсъждат алтернативни методи за архивиране на грамофонни плочи, без да използвате компютър, за да мога да го направи в края на тези бележки.


Преглед

Задачата на прехвърляне на LP за CDR се състои от 3 основни стъпки:

 1. Записване на LP за твърд диск 
 2. Почистване на щетите винил с помощта на компютър базиран WAV файл редактор
 3. Изгаряне на CDR

Записване на LP за твърд диск

Почистете LP

Преди да започнете, трябва да направиш всичко възможно, за да почистите запис възможно най-пълно; получаване на прах и Gunge от отворите ще елиминира справедлива стойност на долната шума ниво, което в противен случай ще изисква много работа отнема много време, за да се отстранят по-късен етап. В идеалния случай, използването на вакуумно устройство; още по-добре да ги почистите професионално от някой, който има достъп до почистване машина Кийт Monks.

Ако не разполагат с достъп до вакуум машина, и записа е много мръсно, а след това, с който наскоро изпробваше течност от Австралия, известна като The Vinyl решение, което е евтин и работи добре на силно замърсени записи. Аз трябва да кажа, че аз не знам какво е в тази течност, и затова не може да поеме отговорност за каквито и дългосрочни ефекти може да има върху винила. Подозирам, но не мога да кажа със сигурност, че тя може да има същите твърдения за недостатъци като мокра игра, но ако всичко, което искам, е да се направи един добър трансфер на LP и не могат да си позволят да инвестират в прахосмукачка, изглежда, като добър подход.

Възпроизвеждане на LP

Използвайте добро качество грамофон да свири на LP. Касетата с пикап трябва да бъде правилно подравнена и писеца трябва да бъде в добро състояние и чиста.

Грамофон е механично устройство, което е уязвима за въздушни и вибрации. Тези вибрации могат да влошат качеството на възпроизвеждане на доста. Дори и най-добрите грамофони могат да страдат в това отношение. Ето защо, по време на запис на LP, дръжте околните звукови нива възможно най-ниски. В идеалния случай не трябва да използвате всякакъв вид мониторинг на всички; не се тревожи за да знае, когато музиката започва и завършва, просто започнете да записвате от преди пускането на писалката върху жлеба подвеждащата и продължават записва право в жлеба отбив (подрязване на разстояние тези допълнителни битове по-късно е лесно).

НЕОБХОДИМОСТТА ОТ ПРЕДУСИЛВАТЕЛ

Ще приемем, че ще използвате движещо магнит или преместване патрон бобина (всички висококачествени касети са един от тези два вида). Сигналът от такъв патрон е и ниско ниво (обикновено <5mV за преместване магнит, <0.5mV за преместване бобина), така че трябва да се повиши до около 100mV, необходима за задвижване входове линия, и е също RIAA изравни (прилага, когато LP е овладял за да се придвижва механични ограничения на системата за LP), които трябва да бъдат отменени, така че да се осигури равен честотна характеристика за въвеждане на ред. И двете от тези необходими операции се постигат с подходящ предусилвател. Ако имате приемник или стерео усилвател с “грамофон” вход, този вход ще изпълнява тази задача, и в резултат на изхода ниво линия ще бъде на разположение на лента изхода на приемника / усилвател. Том Вебер ме информира, че Radio Shack продава евтин усилвател (номер на модела SA-155) за около $ 65, което е подходящо, и аз минавам по негова препоръка тук като същевременно подчертава, че нямам личен опит от това устройство. Аз вярвам, че Radio Shack също продават самостоятелно фоно предусилвател за около $ 30. Доклади от различни източници ме карат да вярваме, че качеството на този предусилвател е нищо повече от “servicable”. NAD направи много уважавана предусилвател, ПП-1, за около $ 60. Някои читатели съобщават, че на разположение на евтини фоно предусилватели в Доклади от различни източници ме карат да вярваме, че качеството на този предусилвател е нищо повече от “servicable”. NAD направи много уважавана предусилвател, ПП-1, за около $ 60. Някои читатели съобщават, че на разположение на евтини фоно предусилватели в Доклади от различни източници ме карат да вярваме, че качеството на този предусилвател е нищо повече от “servicable”. NAD направи много уважавана предусилвател, ПП-1, за около $ 60. Някои читатели съобщават, че на разположение на евтини фоно предусилватели в www.phonopreamps.com  работи добре, така че аз предава тази информация, като се подчертава, че не съм имал проблеми с комуникацията с тях. Също така е напълно възможно да се изгради своя собствена, ако сте на всички вещи в DIY електроника;Има няколко подходящи схеми на веригите на  сайта Майк Рихтери  Paia електроника  продават DIY комплект. Ако имате по-високо качество на оборудване като отделен предусилвател и poweramp, вие ще знаете какво говоря и аз се остави избор на етап качествена фоно зависи от вас.

Виждам, че няколко компании, сред които Stanton и Denon, правят грамофони, които са вградени в фоно предусилватели, а няколко са SPDIF цифрови изхода. Това каза, това са DJ грамофони тип, които са склонни да бъдат построени за здравина и надеждност, а не качество направо на звука.

КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА “МОКРИ ИГРА”?

Единият вариант може би искате да се разгледа, е “мокър игра”. Идеята тук е да се наводни LP с подходяща течност, докато се играе, с надеждата, че мръсотията, която обикновено се намира в каналите (и следователно, ще се проследяват от писеца) ще бъде издигнат в суспензия и поради това няма да повлияе на стилус.

Други хора имат различни възгледи за това защо мокро игралното работи. Има училище на мисълта, че това не е наистина нещо общо с вдигане на мръсотия в суспензия, а по-скоро, че тя променя затихване на стилус и / или позволява на писалката, за да карам водни ски върху малки несъвършенства.

Аз също трябва да докладват, че някои хора твърдят, че мокро игра всъщност вреди стена бразда. Аргументът е, както следва. Когато играят LP г. (твърд) диамант стилус деформира (мека) винил бразда. Когато играе нормално (т.е.. Сух), триенето предизвиква винила да се загрява, което позволява да се деформира и да се върне към първоначалната си форма след известно време. Ако, обаче, LP се играе мокри, действа течност като охладител, който предотвратява деформация, което позволява на писалката вместо за обособяването снопчета на винил от стените на жлеба.

Други са докладвали, че мокро игра може да доведе до един вид утайка (т.е.. Мръсотията от LP спряно в течността), за да се натрупват върху писалката. Това би след това суха и втвърдяват, да бъде много трудно да се почисти и да доведе до последващо mistracking. Аз не съм забелязал това сам, но предполагам, че мащабът на този проблем ще бъде засегнат от това как мръсни водещият партньор е точният състав на течността се използва и колко силно полирани писалката е.

Имам експериментира с мокър игра, и тя наистина се намалят някои (но не всички) форми на повърхността на шума. Има редица въпроси, все пак:

 • Какво течност трябва да се използва? Вие със сигурност не трябва да се използва вода от чешмата, тъй като тя е пълна. Дестилирана вода е очевидно база течността, но това не е особено добър разтворител, и така замърсяванията която се придържа към каналите е малко вероятно да бъде повдигнат. Добавянето на алкохол в количество, може да помогне на въпроси тук, но тя е склонна да се изпари за излитане и кацане LP преди страната й приключи; затваряне на капака грамофон, докато играят, може да помогне за намаляване скоростта на изпаряване.
 • След като свири на LP мокра, мръсотията в суспензия пада обратно в каналите на много неудобни места. Това води до шум повърхност се увеличава значително, ако в последствие, когато играете на запис изсъхне. Ето защо, след като изигра рекордните мокра, което наистина трябва да продължи да играе, че мокро след това.
 • Най-успешният метод за мокро игра, която някога съм попаднете е продукт, наречен “Lencoclean”, която проследява LP като втора ръка пикап, прилагане на разтвора локално само тази част се играе. Не съм го използва за повече от 20 години, но тя все още е на разположение от немските уебсайт  Musictools: отидете на връзката “LP-ZUBEHÖR” и трябва да го намерите в списъка. Lenco имате уеб сайт, но е малко по-трудно да се движите, а последният път, когато го посетих не можах да намеря Lencoclean споменато никъде. Онлайн магазин, който се използва за доставка Lencoclean е Conrad Electronics, но аз вече не мога да намеря Lencoclean на техния уебсайт.

Трябва да подчертая, че нямам авторитетен знания за мокро игра, но чувствам, че ако аз го обсъдим на всички, че е важно да се спомене всички становища, от които аз съм наясно.

Записване за твърд диск

След като имате сигнал ниво линия, тя трябва да бъде цифровизирана и записани на твърдия диск на компютъра. Имайте предвид, че за един типичен 40 минути LP, ще трябва около 500MB дисково пространство, и в зависимост от това, което PC редактор (и), които използвате, може да се наложи още една 500MB за временни файлове. Разчитайте на нуждаещи се за един гигабайт в общо.

Стандартната Sound Recorder програма, която идва с Windows не е подходящ за тази задача, защото той записва към основното RAM и пише само резултатите на твърдия диск при запис на облицовки. Това означава, че по време запис е ограничен от размера на RAM в компютъра; тъй като 16-битов стерео при 44kHz използва около 10 MB за минута, няма начин ще можете да записвате цялата страна LP използване Sound Recorder. Необходима е една програма, която може да записва директно на твърдия диск. Има голям брой от тези комунални услуги предлагат като Shareware. Моят собствен Shareware  Wave Ремонт  поддържа запис на твърдия диск, има доста по-добро измерване рекорд ниво, отколкото повечето други пакети, и ако се използва като обикновен запис полезност е безплатна. От другите пакети наоколо, най-евтиният двамата съм запознат са  CD Wave  и RIP Vinyl . LP Ripper  е друг доста добре позната програма за запис, който може да искате да се проучи. Друг сравнително лесно и евтино пакет запис е  PolderbitS . Въпреки, че аз не съм имал възможност да го оцени правилно, редица потребители са много впечатлени от него, така че по тази причина си заслужава да се споменава. GoldWave  (много добро общо предназначение аудио редактор) предлага директен запис на твърдия диск.

 

ОБСЪЖДАНЕ НА ВИДОВЕ ЗВУКОВА КАРТА

След като вече имате пакет може да записва директно на твърдия диск, има три основни подхода за дигитализиране на сигнала на ниво ред:

 • Използвайте “нормално” компютърна звукова карта. Имате нужда от звукова карта, способна на 44,1 kHz 16bit стерео. Всички съвременни звукови карти са в състояние да направи това. В (аналог) линия сигнал ниво трябва да се подава към входа линия на звуковата карта, и сигналът може да се записва директно към твърдия диск.
 • Използвайте USB аудио интерфейс устройство. Те сега са много чести, а повечето от тях са USB 2.0 устройства. В първите дни на USB звукови карти, имаше много съобщения за нестабилни шофьори, но това изглежда е нещо от миналото. Много преносими компютри имат само микрофон входа, и в тези случаи на USB устройство е най-лесният начин да направите добри записи за качество.
 • Използвайте извънбордов аналогово-цифров преобразувател, и се хранят си (цифров) изход в звуковата карта може да получава цифрови сигнали. Както и при използване на “нормална” звукова карта, трябва да се вземат проби на аналоговия сигнал в 44.1kHz стерео. Ако използвате по-/ D конвертор А, който е в състояние на повече от 16 битова резолюция, може да искате да се намери звукова карта, която може да поддържа тези битове (макар че, естествено, ще трябва да се превърнат в 16-битов, преди всъщност да парене CDR). Въпреки това, моя собствен опит е, че дори и най-съвършените на LP източници ще бъдат силно притиснати да доставя сигнал с резолюция повече от 12 бита, така обикновена 16-битов е наред, а дори и отрязване няма да навреди на LP сигнал.

 

НОРМАЛНИ ЗВУКОВИ КАРТИ

С помощта на “нормално” звукова карта със сигурност е най-евтиният вариант на настолен компютър. Вътрешността на PC е много враждебна среда за аналогови сигнали, и преди няколко години много звукови карти са податливи на смущения, в резултат на високи нива на шум и / или “chirrups и свирки”. Това вече не е често срещан проблем, а по-голямата част от съвременните PCI автобус звукови карти имат доста добра производителност шум. Лесно е да си купите евтин звукова карта, чийто шум етаж е доста под тази на винилови грамофонни плочи.

Моят опит е, че наличните в момента звукови карти обикновено попадат в пет категории:

 1. Евтини карти с неизвестни марки. Това е, разбира се, е възможно, че някои от тях може да се оправи, но като цяло те имат ужасяващи на качеството на звука. Да се ​​избегне.
 2. Звукови карти вградени в дънните платки. Тези дни те обикновено са някои евтини AC97 чипсет, и те идват в различни качества (най-вероятно по-скоро с оформлението на дънната платка от самия чипсет). Можете да получите късмет и намери този, който дава сравнително добри, но като общо правило те трябва да се избягва.
 3. Mainstream подобни карти PCI-автобусни Soundblasters и техния подобни. Това може да даде разумно качество на звука, но те не са склонни да бъде напълно прозрачен. В горния край на този клас карти са устройства, като серията M-Audio Revolution, които са наистина много добър; повече от достатъчно, за да запише грамофонни плочи.
 4. Semi-Pro карти в под- $ 200 ценови диапазон, като например тези от M-Audio, Echo, TERRATEC и т.н. Те обикновено са много добри, както и повече от достатъчна да улови нещо от винил. Те обикновено имат RCA или XLR гнезда, а не стерео minijacks намерени на масовите карти, които могат да дадат по-надеждни връзки.
 5. Много висок клас карти като DAL CardDeluxe и LynxTwo. Това са сериозни професионални карти и може да се счита Overkill.

Следващият върха идва с любезното съдействие на Ричард Мелтън: При използване на аналогов звукова карта, често е добра идея, за да заглушите всички входове и изходи, които всъщност не са били използвани (микрофон например, MIDI и др.). Това ще подобри ефективността на шума на много звукови карти.

www.pcavtech.com/soundcards/index.htm има много добра информация за аналогови звукови карти.

USB АУДИО УСТРОЙСТВА

Те обикновено са по-скъпи от нормалните PCI автобус звукови карти, и като общо правило те не са такива с високо качество. Въпреки това, аз трябва да се подчертае, че не са използвали този вид входно устройство, така че може да мине само за информация съм придобит от други източници. Общото мнение там изглежда е, че ако сте в състояние да използвате “правилното” PCI карта, а след това го направи. Инстанция само за USB, ако имате нужда преносимост или използвате лаптоп. Тъй като никога не са използвали едно от тези устройства, не мога да предложа всички препоръки, така че следното е просто списък на производителите, аз не съм намерил, които предлагат такива продукти: CreativeM-Audio,  Edirol,  Tascam,  TERRATEC,  Philips, Този списък не е пълен; там са длъжни да бъдат редица други доставчици, които не съм се намира.

DIGITAL I / O КАРТИ

Що се отнася до звукови карти, които могат да получават цифров сигнал, има множество възможности:

 1. Най-евтиният Знам, че това е широко достъпна, е Midiman DiO2448.
 2. Има и друга карта, наречена Zoltrix славеят, който използва същия чипсет като DiO2448 който поддържа SPDIF I / O и е с цена под $ 40. Все пак има два недостатъка: (I), че е много трудно да се намери един действително; (II) има само оптичен (Toslink) вход, въпреки че е проста модификация си сам да се добави вход COAX.
 3. Някои евтини масовите карти могат да имат SPDIF вход способност. Въпреки това, много от тях Resample входа SPDIF на борда на тактова честота, така че те не се даде възможност за малко по-съвършен прехвърляне на външен цифров аудио на твърдия диск.
 4. Повечето от аналогови звукови карти от висок клас (от M-Audio меломани на нагоре) също имат битови перфектни цифрови възможности I / O.
 5. И накрая, можете да чуете истории около $ 20 звукови карти с SPDIF I / O. Различни хора са тествани тези карти и в по-голямата част от случаите, които не биха могли да направят SPDIF I / O работи правилно. Дори и тези няколко души, които са имали успех, необходими за изграждане на допълнителни части от вериги.

Що се отнася до извънбордов самите A / D конвертори, аз не наистина имат много опит в тази област, но могат да подават сигнали, че някои ниски преобразуватели на разходите, които имат добра репутация са Midiman Flying телец (около $ 200), на Lucid ADA1000 ( около $ 500), за Symetrix 620 (един стар проект от около $ 600, все още силно разглежда и нещо на де факто стандарт в полу-про студиа) и Lucid AD9624 (около $ 800). Над този започваме да влезе в сериозен професионален територия, и аз не съм квалифициран да предоставя съвети на това ниво.

За протокола, аз лично използват M-Audio Audiophile 2496, която може да се вземе за под $ 200 и който има отлична аналог I / O (със сигурност е достатъчно добър, за да вярно записвате всичко от домашно аналог източник), както и малко по-съвършен SPDIF I / O.

ЕДИН АЛТЕРНАТИВЕН ПОДХОД, ЧЕ С-ПРЕМИНАВА ЗВУКОВАТА КАРТА

През последната година или така, потребителски клас аудио CD-RW записващи устройства са дошли да пласира на пазара. Тези устройства могат да бъдат закачени към стерео система като касетофон. Това представлява нов подход може би искате да се помисли: запишете LP за CD-RW диск, като използвате аудио CD записващо устройство, след това се прехвърля, че на твърдия диск с помощта на цифров аудио екстракция с вашия CD-ROM диск. диск CD-RW може да се използва повторно за следващото предаване. Това има следните предимства:

 • преобразуватели от A / D в аудио записващи CD не са никак лоши. Те обикновено са по-добре от преобразувателите на масовите звукови карти като Soundblasters. (Те не са толкова добри, колкото преобразувателите на карти като DAL CardDeluxe, LynxTwo и т.н.).
 • Тъй като записващо CD не е във вътрешността на компютъра, всяка възможност за прихващане на шумове от други подсистеми като например, че видеокартата е елиминирана.
 • записващо CD може да седи редом с вашата стерео система и запис от всеки от източниците, които биха желали да се прехвърлят (напр. LP, касетофон, радио и т.н.). Не е нужно на проблема за това как да се свържете стерео до вашия компютър (което в много домове ще бъде в различни стаи).
 • Единственото нещо, което трябва звукова карта за сега наблюдава работата си в ход, а дори и доста евтини Звукови карти (напр. $ 10 SB клонинги) са достатъчно добри, за да се идентифицират винил повреда, която се нуждае от почистване.

 

ИМА 16-БИТОВ ЗАПИС ДОСТАТЪЧНО?

Аудио форуми и дискусионни групи, често имат дискусии за това дали има нужда да записва винилови грамофонни плочи в по-голяма от 16 бита резолюция. Няма особен смисъл при вземането на словото на някои “златен уши меломани” на пътуване его, който гласи, че той или тя е чувал деградацията, нанесени от 16-битов запис: Не са необходими солидни измервания. Ще се опитам тук, за да разгледаме някои от научните доказателства, които могат да ви помогнат да вземете решение за себе си.

Нека започнем с изявлението, направено от тези, които провъзгласяват, че 16 бита са достатъчни. Те ще кажат, че шума етаж на винил LP е около -60 db на ден. Може би наистина добро качество LP притисна с любяща грижа на тежкотоварни чист винил може да управлява около -70 db. Това все още е 26dB по-висока от шума етаж на 16-битов цифрово. Ето защо, те заключават, 16 бита е повече от достатъчно.

Общата брояча на този аргумент е, че шумът на винил LP варира в зависимост от честотата. По-голямата част от винил повърхност на шума е в ниските честоти: по-високи честоти, на нивото на шум в действителност е много ниска. Тези претенции обикновено са подкрепени с графики, показващи честота анализ на тиха жлеб на LP. Типичен пример за това твърдение може да бъде намерена на  интернет страницата Audioholics . Графиките показват, че представените на честоти над около 500Hz, на шума етаж на LP може да се обърне, или дори да победи, -96 db.

Само в случай на интернет страницата Audioholics не е на разположение, а също така да се провери констатациите си, тук е с честота анализ на тиха жлеб от тест LP с високо качество (HiFi Sound HFS75):

Това потвърждава, ниво на шума под -80 db от около 100Hz нагоре, подобряване на по-добри от -96 db по-горе за 2kHz. Измерване на нивото RMS на този запис дава стойност, -51 db. След прилагане на филтър тухлена стена при 100Hz за отстраняване на тези честоти, които имат най-голям принос към шума, нивото на RMS пада до -70dB. Но това е все още най-малко 20 db по-висока от графиката показва за по-високи честоти.

Дело доказа за необходимостта да се запише грамофонни плочи в по-голяма от 16 бита, изглежда. Но това не съвпада с моя опит. Винаги съм чувствал, че 16-битов запис е повече от достатъчна за винилови грамофонни плочи. Това се основава на простото наблюдение, че такива записи звучат идентични на оригиналната LP в контекста на собствената си система за разумно високо качество (Moth рекорд машинно почистване, Linn Sondek LP12 / Lingo / Ittok / Карма грамофон, Наим 42.5K фоно предусилвател, M -Audio меломани 2496 звукова карта, ATC SCM100A активни високоговорители). Когато за първи път прочетох някои от тези статии, които показват ниско ниво на шум при високи честоти, бях шокиран, така и заинтригуван, и реши да го проучим. И аз открих, че тези честотен спектър графики за анализ могат да бъдат подвеждащи. Помислете за това:

Това ясно показва, ниво на шума около -120db по целия път от около 10 Hz нагоре (и по-добре от -100db от DC до 10 Hz). Може да се изненадате да научите, че тази графика е анализът на запис на 16-битов на нищо. С други думи, на шума етаж на работа на празен ход 16-битов цифров сигнал, на случаен принцип варира от примерни стойности от 0 и 1 (с от време на време 2 пръкват от време на време). Ако приложим същата логика, която се дава на мълчаливото LP бразда графиката, ние ще се заключи, че шума етаж на 16-битов цифрово аудио е -120db. Но всички знаем, че това е наистина -96 db, а всъщност нивото RMS на този запис се отчита като -96 db.

Моето заключение от тези тестове е, че случайни проверки на честотния анализ графики глупаци да вярват, нивото на шума е най-малко 20db по-ниска, отколкото е всъщност. Така че очевидно -96 db шум етаж на винил запис с високо качество при високи честоти е в действителност по-скоро като -76db в най-добрия. Или гледане на нещата по друг начин, ако искате да покажете на шума етаж на винил с графики честота анализ, след което го е честно само да използвате един и същ метод за измерване на шума етаж на 16-битов цифрово аудио, като в този случай ние виждаме, че тя все още е повече от 20 db под LP. Смятам, че сега е възможно да се отговори на въпроса, поставен в горната част на този раздел:

 • Въпрос: 16-битов запис Достатъчно за винилови грамофонни плочи?
 • О: Да.

Тананикайки Заедно с музиката

Това е напълно възможно, че когато се свържете изхода на ниво линия от системата за възпроизвеждане LP към входа на звуковата карта на компютъра, бучене ще доведе. Това обикновено се дължи на проблеми с наземни връзки на различни части на цялата настройка (обикновено земята на компютъра и земята на стерео системата са на различни напрежения).

Преди да се предположи, че това е земята проблем, обаче, просто не забравяйте да проверите, че нямате никакви сигнални кабели изоставаше заедно захранващи кабели, тъй като това може да доведе до бучене пикап. Ако имате някакви кабели по този начин, се опитват разделяне на електрическата мрежа и кабелите за данни от няколко инча. Това може да се реши проблема с бучене, но ако това не стане, тогава ще трябва да се мисли за договореностите за заземяване. За съжаление, се опитва да се справи с този вид бучене може да бъде проблематично, но има няколко неща, които можете да опитате. Но преди да започнем, предупреждение:  ако сте на всички сигурни какво правите, тогава не се отстранят всички наземни връзки на захранването на компонентите. (С електрически ток обикновено се смята за по-сериозно, отколкото малко бучене).

 • Уверете се, че всички компоненти от вашата стерео система и компютъра всъщност са заземени; се остави на земята може лесно да доведе до бучене. Докато проверка на заземяването на компонентите, не забравяйте да проверите на кабели вътре тапи в мрежата.
 • Включете всички захранващи електрически уреди (т.е. всички. Стерео компоненти и компютъра) в контакта същите електрическата мрежа, чрез многопосочен адаптери, колкото е необходимо. (Консумацията на енергия от всички тези видове устройства е толкова ниско, че това няма да се претоварвайте контакта). Това принуждава всички компоненти да споделят обща основа, която може да разреши проблема.
 • Ако споделяте същия контакт не помогне, можете да опитате да го изключвате от наземни връзки от някои компоненти. Започнете със самия въртящата се поставка. Ако това не работи, проверете дали връзката грамофона към предусилвател / усилвател / приемник е с отделен заземяващ проводник и се опитайте ефекта на поставяне / премахване от заземяване пост на предусилвател / усилвател / приемника.
 • Опитайте да свържете проводник между металната шасито на компютъра и стерео система за заземяване на вратата. Ако стерео няма основания пост, използвайте външния пръстен на един от нейните фоно контакти. Имайте предвид, че боята е добър изолатор, така че се уверете, че всяка връзка направите отива върху метал.
 • Ако пак не успеете, опитайте да изключите земята на предусилвател / усилвател / приемник (и двете с и без грамофон земята повторно свързан). Въпреки това, пазете се от всевъзможни заплетени предупреждения в ръководството на производителя за това: в много случаи ще бъде в безопасност, но някои компоненти може да не са изолирани случаи.
 • Род Смит ми казва, че кабелна телевизия връзки понякога може да доведе до земята линия, ако те се подава в системата на стерео. В този случай, най-лесното решение е да изключите изхода на кабелна телевизия от стерео система, докато се записва в компютъра.
 • Джордж Koulomzin предполага друг експеримент. Ако имате захранващите щепсели, които могат да се добавят и друг начин, опитайте се анулира една или повече от тях. Това променя относителната фаза на захранването на компонентите и това може да доведе бучене да анулира.
 • Кийт Кристенсен ми казва, че ако живеете в непосредствена близост до аналогов телевизионен предавател мачта, вертикалните синхронизиращи импулси могат да причинят смущения това звучи много като мрежата бучене. За съжаление аз не знам за всяко решение на този.
 • Магазини като Radio Shack продават малки устройства, известни като “заземяване” изолатори. Това може да лекува някои видове бучене проблем, когато е свързан между стерео система и компютъра. Въпреки това, най-евтини такива обикновено са много бедни, въвеждане на сериозно намаляване на баса. Това е възможно, че те може просто да бъде на високо филтри (т.е.. Те решаване на проблема бучене, като просто да изхвърлите всички ниските честоти, заедно с бръмченето).
 • Решение, което е почти гарантирано, че работата е да се използва аудио изолацията на трансформаторите. За съжаление те не са евтини. Много добро качество, такива от харесва на Дженсън може да струва над $ 100 на канал. Някой нарече Стив (той не ми фамилията си кажа) установи, някои от тях за $ 55 от JK Audio което той казва, изглежда, не да се въведе някакъв деградация, но аз не съм ги чувал себе си, така че съм просто минава по протежение на информацията.

  Създаване рекордни нива

  Независимо дали ще изберете да отидете с “нормална” звукова карта или външен A / D конвертор, е важно да се определят нивата на въвеждане съответно. Целта тук е да се получи върхове най-близо до 0 db, колкото е възможно без да се надвишава това ниво. Това е поради две причини:

  • Той използва максималната разделителна способност предлага с 16-бита. Като казвам това, тъй като LP сигнал управлява около 12 бита резолюция в най-добрия, може на теория да си позволи да остави огромна височина (напр. Пик около -12 db или дори по-малко), без да губи резолюция.
  • (По-малко очевидно, но може би по-важно) Ако записвате на ниско ниво и да изгори на CDR, вие ще се окажете с CD, който играе прекалено тихо в сравнение с другите си (търговски) CD-та. Въпреки че е възможно, докато нивото на използване на “нормализиране” на функцията на много WAV файлове редактори, като нормализиране никога не е съвършен (аритметиката, че се извършва резултати в грешки при закръгляването), и така е по-добре да се избегне това, ако е възможно.

  Като пример, че са склонни да вземем това, което мисля, че е най-силният част на LP (ако знаете музиката добре, ще знаете къде шумните битове, а ако това е непозната рекорд огледайте каналите за тези, които мърдам най-) и задайте рекордни нива, за да се регистрирате за -3db за тази част, което оставя малко място за главата в резерв.

  За разлика от запис на аналогова лента (където натискане на нивото на сигнала и покрай номинална максималното ниво понякога може да бъде валиден подход) е изключително важно, че никога няма да надвишава нивото 0 db. Ако го направите, резултатът е цифров клипинг; изключително неприятно звучене тип изкривяване.

   Разделяне

  При запис на LP за твърд диск, не се изкушавайте да се опита да се раздели на песните на този етап. Вие ще искате да се запази правилното време на празнини между трасето на крайния CD, и то е много по-лесно да се раздели на релсите и да запази правилната разликата дължина с помощта на компютър, редактор по-късно. (Всъщност, можете да използвате CDR изгаряне пакет, който не се нуждае от релсите, за да бъде в отделни файлове, така или иначе).


  Почистване на запис

  След като сигналът е на твърдия диск, започва усилена работа. Преди да започнем, нека да заявя от самото начало, че много хора се надяват да открият един единствен софтуерен пакет, който ще направи всичко, от която се нуждаят. Това е нереалистично очакване; като цяло ще ви е необходим инструментариум на различни пакети. В бележките, които следват, ще посоча силните страни на тези, които аз лично се използва, и между другото ще говорим за други пакети, които не са използвали, но въпреки това имат добра репутация.

  Mono грамофонни плочи

  Повечето хора ще бъдат на запис от стерео записи. Все пак, ако искате да прехвърлите моно LP има няколко допълнителни въпроси за решаване, които бих искал да се справи с първата. А CD не може да бъде моно; трябва да го запишете в стерео. Идеалната ситуация е, че двата канала са еднакви, но ако просто играе моно LP на стандартен стерео грамофон, шансовете за получаване на идентични левия и десния канал е почти нулев. Може да се окаже, че те са достатъчно близо, че резултатите не са проблем и да не се чувстват необходимостта да се промени нищо.

  Въпреки това, какво, ако двата канала са достатъчно различни, че резултатите не са наистина приемлива моно-? За да се достигне до два еднакви канали, има основно три възможности:

  • Обединяване на двата канала заедно и дублира резултатите двата ляв и десен. Може да откриете, че някои повърхност шум отменя леко по този начин.
  • Дублиране на левия или десния канал за двата канала. Това би било подходящо, ако решите, че един от двата канала е значително по-добър от другия. Най-вероятната причина това може да се случи е, когато една от стените на бразда има по-лошо щети от другата, което ви позволява да изберете канала, с по-малко повърхностен шум и / или кликвания и УОЗ.
  • Някои междинен етап между двете горните варианти, при което каналите са обединени но коефициент се прилага така, че се използва по-голяма част от един канал от другия.

  Всяка една от първите две опции, може да се постигне с творчески окабеляване на патрон на грамофона, но претеглена сливане е само наистина е възможно с помощта на миксер. Можете, разбира се справят с всичко в областта на софтуера, след като сигналът е на твърдия диск, а това е време бих препоръчал. Едно от предимствата на запис двата канала на твърдия диск като стерео е, че ако има едно кликване върху само един канал, можете да копирате върху чиста секция от другия канал. Едва след този етап би след това да бъде подходящо да се започне смесване на каналите за моно.

  Намаляване на постоянен шум

  Количеството на постоянен фоновия шум (напр. Свистене) е доста ниско винилови грамофонни плочи. (Аз не включва “пращене” в тази категория: винил пращене в действителност не е постоянен шум, и то обикновено е по-добре отстранява с помощта на методите, описани в следващия раздел). Постоянен шум обикновено е значително само на исторически записи, така че ако не ви е особено нежелателно вероятно е най-добре да го остави на мира. Това заяви, че е по-скоро по-лесно да се справят с от случаен шум като например кликвания, УОЗ и пращене.

  Много аудио редактори включват функция за намаляване на шума широколентов достъп. Те обикновено работят като първо се вземе “шум отпечатък” от регион, който съдържа само шум, а след това премахване на този шум пръстови отпечатъци от музиката, като се използва процес, известен като “Spectral изваждане”. Този процес може да работи добре, но за лентата съска да изрежете доста от съдържанието на висока честота програма. Трябва също така да се използва в умерени количества, тъй като тя може да придаде нещо като “метален, роботизирана” звук на музиката, ако го използвате прекалено ентусиазирано.

  Ако искате да се намали шумът от използването на тази техника, трябва да се разбира това, преди подстригване далеч от “мъртва пространство” (описана в следващия раздел), който съдържа “Шумът отпечатъци”, което трябва да се вземе проба.

   

  Друг пакет, който заслужава да се споменава, е DCart. Това е доста добър динамичен ограничител шум, което варира количеството на свистене намаляване на базата на количеството на висока честота на сигнала, който присъства. Когато има много висока честота на енергия, в размер на съскане намаление е малък; това се възползва от факта, че високите честоти, които се намират маскират съскането. Когато има малко съдържание с висока честота, размерът на съскане намаление е висока, а загубата на това, което малко високи честоти има не е много забележим. (Тази техника е основно подобна на старата система за намаляване свистене Philips “DNL”, както се използва в техните касетъчни палуби през 1970). Тя може да работи изключително добре, особено на “зает” музика, въпреки че помпи зле на някои видове сигнал (напр. Соло пиано).

  Почистването на нежелани раздели и ЗАТИХВАНЕ

  Това са важни стъпки, и може да се направи лесно с помощта на голямо разнообразие от WAV файлове редактори, като  GoldWave или моята собствена Shareware  Wave Ремонт може също така да изрежете нежеланите части. Опитайте се да получите в началото на файла, WAV най-близо до началото на музиката, колкото е възможно, оставяйки може би една четвърт секунда в резерв. След като сте се почиства този излишък в началото, да редактирате първите няколко проби, за да се уверете, че те са нула на двата канала и след това избледняват през следващите няколко проби (като внимавате да влезете в пълния обем от времето, музиката започва); всичко това каша е да се получи хубав чист старт на CDR без кликване. Изисква се същата процедура в края на LP, въпреки че тук трябва да се стремите за по-дълъг, постепенно избледняват. Харесва ми да се добави малко повече тишина в края; това е така, защото някои CD играчи правят доста механичен шум в края на компактдиск (напр. релета за превключване, лазерни шейни паркинг и т.н.), и аз предпочитам това да не се случи в момента, в музикалните приключи.

  Премахване на кликове, тате и Crackle

  Дори и най-добрият LP ще има някои малки кликвания, които вие ще искате да премахнете. Някои записи в лоша форма ще имат постоянен фон на пращене, че искате да се намали.

  Преди да се впуснем в детайл, което трябва да направи точка за опасностите от закупуване на почистване на софтуер “на спец.” Аудио възстановяване в никакъв случай не е точна наука. Не програма ще работи перфектно, и плюсовете и минусите на всеки един варират значително. Вие трябва никога плащат за аудио възстановяване софтуер освен ако не сте имали възможност да го изпробвате и да се провери, че той прави това, което ви трябва. Всеки продукт, който не разполага с оценка версия на разположение за изтегляне трябва да се третират с подозрение: какво означава производителят трябва да се скрие? Може би не си купи кола, без да се пробно шофиране, така че не го направи със софтуер.

   

  Имам в миналото е имал пръсти изгорени закупуване на софтуер, които не живеят до обещанието (Spin Доктора, в пакет с по-ранни версии на Easy CD Creator Roxio му). Така че сега отказват да си купя нещо, ако няма оценка версия на разположение. Тази политика означава, че не е направил оценка (и следователно не може да даде съвети за) три сравнително добре познати пакети: Steinberg Чисти, Magix Audio Почистване Lab и Roxio LP и лента Асистент.

   

  OK, за да задачата как бихте могли да отидат за намаляване на стойността, раздразнение на кликванията, изскача и пращене. Премахването на тези видове шумове без да засягат неблагоприятно Музиката е трудно. Има определен брой опаковки на пазара, които твърдят, че го правят автоматично, а броят им изглежда се разраства на почти ежедневно. Аз се опитах следното:  DCartDART Pro, CoolEdit Pro (сега преименуван на  Adobe Audition), Sound Forge  (сега придобити от Sony),  Sound Пералня, Spin Doctor (по-стара програма, която се използва, за да бъде предоставена от  Roxio че има вероятност да бъде заменена от един модул на име “LP и лента помощник” – което не съм оценявани – с най-новата версия на Easy Media Creator Roxio е), Groove MechanicClickRepairWAVcleanWave Corrector,  Wave Ремонт (написана от мен , така че да вземе това, което казвам за него с подходяща доза подозрение). Всички те страдат от едни и същи основни проблема: понякога те работят много добре, а друг път те всъщност да влоши нещата.

  Можете да опитате да си пилее времето с параметрите, но това рядко води до значително подобрение. Някои от тях имат толкова много конфигурационни параметри, че това е почти невъзможно да ги пробваш, особено след като те изпълняват тяхната обработка, така бавно.

  DCart ,  Sound пране и  вълна ремонт  са по-добре в това отношение, защото те имат режим на реално време предварителен преглед, който ви позволява да настроите параметрите, докато слушате тяхната сила.

  Sony шума е намаляване на DirectX приставка изглежда да даде най-добри резултати от всички тях (или поне да го направи, когато това е Sonic Foundry продукт, но не съм го прегледа наскоро). Въпреки това, тази приставка струва $ 280, и не може да се счита за добра стойност от чисто винил перспектива реставрация. Определянето на цената за миг, за редуциране на шума приставка плюс страна Sound Forge е изпълнява доста бързо, и има преглед функция в реално време, което трябва да се направи настройка на параметрите много по-лесно. Ако сте в състояние да си позволят цената, на тази приставка вероятно ще ви даде възможност да се постигнат резултати като добри или може би по-добре, отколкото от всички други автоматични средства, както и с много по-малко усилия.

  ClickRepair  е скорошно нов продукт, който съм бил доста впечатлен. Изглежда, за да направи по-добра работа за отстраняване на по-големи кликвания в сравнение с повечето други автоматични declickers. Интерфейсът е малко необичайно, но е сравнително лесно да се учи.

  WAVclean , макар и да не работи в реално време, ви позволява да слушате резултатите до момента, докато тя е все още се обработват до края на файла.

  Wave Corrector  (което отново не работи в реално време) има алгоритми за откриване и за ремонт, които изглеждат доста по-ефективен от мнозина, така че смятам, че е добре си струва да разследва. Една полезна функция е, че тя позволява на потребителя да прегледате и коригирате корекцията на всеки отделен клик. В момента аз лично чувствам, че това е най-добрата достъпна автоматично declicker разположение.

  Groove Mechanic  е друг инструмент, който не работи в реално време, но чиито резултати са достатъчно добри, за да гарантирате, препоръка. За щастие има няколко регулируеми параметри, така че не може да губи огромни количества време играеше с тях в напразен опит да се намери най-добрите настройки.

  Adobe Audition  (т.е. това, което се използва за да бъде CoolEdit Pro.) Има вграден declicker който работи доста добре, но има два недостатъка: самата програма е доста скъпо; и declicker не работи много бързо. Има и трета страна плъг-ин, наречена ClickFix  който работи много по-бързо от стандартната declicker, и който предлага подобно добри резултати (макар и с различен набор от компромиси). ClickFix плъгина работи и с оригиналния CoolEdit (и двете Pro и 2000 версии), ако се случи да има тези по-стари програми.

  Друг продукт с добра репутация е Steinberg е  WaveLab  (някои професионални потребители смятат, че като превъзхожда Sound Forge), но не съм го оценява.

  В крайна сметка, обаче, е, че има все още възможно автоматично да се отстранят всички кликвания и УОЗ, без да се засягат някои аспекти на музиката. Аз изпълнява тази стъпка ръчно в повечето случаи, от слушане на вълната на сигнала, самонасочващи в по кликвания, както и прекрояване вълнообразната форма с мишката, интерполиране на дефекта, или поставят върху раздел подмяна на wavform от наблизо. Когато се прави това, най-добре е да се следи за слушалки, тъй като те са много повече разкрития на кликвания и изскача от високоговорители. Две програми с възможност за ръчно преначертае вълната са  GoldWave  и  Wave ремонт .

  Много хора са ме питали за съвети за това как да намерите дефекти в форма на сигнала. Най-добрият съвет, който мога да ти дам е, че вие ​​ще научите от опит. Това може да звучи като парите-къса, но всъщност да е там и да си поиграете с WAV файлове ви учи повече от всичко, което може да чете. Трябва да придобие червата усещане за това, което различните звукови дефекти приличат по форма на вълната, и най-добрият начин да направите това е с практиката. Както можете да спечелят повече и повече опит, напредъкът става по-бързо и по-бързо.

  След като казах това, не мога да предам няколко съвета:

  • Очевидните тесни шипове, които се изстрелват нагоре и надолу много бързо, обикновено са лесни за място и поправи. Имайте предвид, че нивото на звуковия ефект на голям скок може да включва някои “звънене” в продължение на няколко десетки проби след визуален ефект на вълната на сигнала, изглежда, са изчезнали (с други думи, може да откриете, че е необходимо да се разшири ремонта по-нататък по заден ръб от изглежда визуално необходимо). По-малки шипове са склонни да бъдат много по-локализирани и често можете да поправите само очевидната визуален щетите.
  • “Dull thuds / Plops” и “намазва знаци за обозначаване на” са склонни да бъдат много по-дълго, често се простира върху няколко десетки или дори няколко стотин проби. Визуално те често изглеждат като нормални вълни, които просто изглеждат по-големи от заобикалящата ги среда. В други случаи те са предизвикани от промяна нагоре или надолу от общата форма на сигнала, в течение на няколко десетки проби (внезапна промяна нагоре или надолу в рамките на няколко проби, дава много по-рязко клик). При ремонт тях, това е често изненадващо колко допълнително трябва да се разшири, така ремонта пред и зад привидната визуален щетите. Мисля, че това е може би, защото това е много по-трудно да бъде определена, когато вредата наистина започва и завършва само като се погледне.
  • Това е интуитивно да се опита да поправи като няколко проби, колкото е възможно, но както беше посочено по-горе, се чува бъг често се простира отвъд визуален бъг, така че не се страхувайте да опитате по-дълъг ремонт. Когато търсите най-форма на сигнала на по-висока степен на увеличение, това е лесно да се забрави колко кратко период от време, което се занимава с.
  • Външен вид не винаги корелират с чуваемост, особено на малки щети. Нещата, които изглеждат доста тревожно често могат да бъдат безшумен, докато можете да прекарате възрасти се опитва да открие неуловим “тик”, който се оказва почти невидим пъпка само една или две проби дълги по възходящ или низходящ наклон на много по-голяма форма на вълната ,

  Друг вид винил артефакт може да искате да премахнете, е изкривяване поради повреди, причинени от предишното mistracking. Ръчно прекрояване вълни със сигурност не можете да получите много далеч от това. Аз открих, че това е нарушение понякога могат да бъдат отстранени доста добре, като два от пакетите, споменати по-горе. Звук пране дьо драскате е (като се използват само съоръжение дьо пращене, оставяйки де кликване изключен) може да даде добри резултати, само с леки артефакти (най-лошия аспект е, че вокален съскане са склонни да се подчертае). WAVclean обикновено премахва дори повече от изкривяването на mistracking от Sound пране, но нейните артефакти са доста по-очевидни, и мога да ги опиша само като придадат “кух” нещо като характеристика. Имам също така в определени случаи е успяла да намали mistracking щети използване параметричен еквалайзер с много дълбоко ниво филтър на доста висока честота (напр. Около 15kHz). Това притъпява балансът на честотата, така че е необходимо компенсаторно лифт някъде около 4kHz да възстанови част от изгубеното “блясък”; това не е съвършен, но тя може да бъде подобрение. Моето мнение е, че GoldWave  има най-добрата параметричния еквалайзер на достъпна цена.

  ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ АВТОМАТИЧНИ ЗА КЛИКВАНИЯТА

  Ако вие настоявате за мързеливи и при използване на автоматична declicker, а след това тук е списък на пакети, които считам са на стойност разследване. Ще разделим списъка на два вида. Тези, способен преглед в реално време имат предимството, че можете да слушате, докато коригирате настройките, което прави намирането на ефективни настройки, които много по-малко разочароващо:

   

  • Sony е Noise Reduction 2.0 плъгин работи много добре, но е много скъпо.
  • Звук пране  е много добър в намаляване на постоянна “пращене”, но може да се въведе артефакти (кухи звучене “изскача”, а акцент на гласните съскането).
  • По-нови версии на  DCart  (DCart32 и по-късно) са доста добри за общо винил тип “хеш” и имат изненадващо ниски артефакти. (Моят опит с по-ранна версия на DCart не беше толкова впечатляващо).
  • Wave ремонт  е по-насочена към отделните обособени кликвания, които ако бъдат открити, обикновено са ремонтирани с малко или никакви звукови артефакти. Тъй като тя се опитва да поправи без артефакти, това не са склонни да пропуснете кликвания, че други по-агресивни пакети вдигнат. Също така е доста ефективен за намаляване на намаляване на хашиш и пращене, но това конкретна функция за съжаление няма право на избор в реално време за предварителен преглед.

  Други пакети, които нямат преглед в реално време може да бъде разочароващ за използване, но даде резултати достатъчно добри, че усилието си струва:

  • Wave Corrector  е ефективен във всички посоки declicker с минимални артефакти. За разлика от повечето други пакети, споменати, като ви позволява ръчно да прегледате и коригирате корекцията се прилага за индивидуални кликвания. Сега не я считат за може би най-всестранно достъпни автоматична declicker.
  • ClickRepair  е много ново и има много обещание. Той вече дава отлични резултати в много случаи, и знам, че възложителят работи усилено върху него се подобрява. За момента, бих казал, че е на едно ниво с Wave Corrector макар и с малко по-различни плюсове и минуси, така че трябва да ги опитате и двамата.
  • Groove Mechanic  работи почти както и Wave Corrector. Той има много малко корекции, така че можете да откриете много бързо дали това ще работи за конкретен LP.

  Нито един от пакетите успешно да поправите наистина големи УОЗ, които са най-добре решени ръчно. Имайте предвид, че най-добре е да се направи това ръководство корекция нагоре, преди да стартирате автоматично declicker. Това е така, защото големите УОЗ да объркват declicking алгоритми, което често води до замяната им с тъп thuds и кръгчета, които са много по-трудно да се изолират от оригиналните УОЗ, като по този начин ги прави по-трудно да се определи в дългосрочен план.

  ИНТЕРЕСЕН ПОДХОД КЪМ DECRACKLING

  Наскоро попаднах на препоръчителна метод за decrackling че определено си заслужава предаване на. Аз не приемам признание за този метод; За първи път видях го описа на сайта на AudioForums от някой, които наричат себе си “Younglove”. Оказва се, че първоначалната нишка вече не е на линия, но Том Шерман е намерил архив на него и любезно прие на линка за мен.

  Процедурата накратко е следната:

  1. Вземете отпечатъци шум от файла WAV, за да се decrackled. С други думи, намерете раздел, който съдържа само шум и светлина пращене, но не и музика.
  2. Използвайте отпечатък шум да се направи за намаляване на шума над целия файл, но държи само на шума (а не на музиката минус шума). Вие трябва да направите доста брутално за намаляване на шума. Това, което в крайна сметка с е шумът, леката пращене, и малко на музиката.
  3. Запазване на шума, който току-що е бил изолиран, или в даден файл или клипборда.
  4. Изпълнение на операция declick над шума. Бъдете доста агресивен, така че да се намери всичко пукота. Сега имате шума минус пращене.
  5. Смесете го и го поставете шумът, който сте записали в стъпка 3 над резултата от declick, но  обърнете  запазената шум, че сте поставяне. Това причинява шума, за да отмените, оставяйки само пращене, но обърнати.
  6. След това се смесват-паста, че обърнатата пращене обратно в оригиналния файл. Поради това, че пукането се обръща, той отменя пращенето в оригиналния файл.

  Това наистина работи доста добре, но не забравяйте, че тя работи само за фон светлина пращене; тя не се занимава с големите изскача и кликвания.

  И така, как работи това? Моето мнение е, че причина decrackling е толкова трудно да се направи, е, защото кликванията, които представляват пукота са с ниска амплитуда, и лесно се губят в околната музика: това прави идентифицирането им много трудно. След като сте се изолират само фоновия шум и пращене, алгоритми за откриване на клик имат много по-лесно задача, така че те се намери по-успешно истинските кликвания. Качеството на намаляване на смущенията наистина не е толкова важно, както и алгоритмите за declicking могат да бъдат по-малко сложни, тъй като задачата им е значително улеснен.

  Younglove описан процесът използване CoolEdit, и това със сигурност е много ясна, използвайки този пакет, тъй като можете да настроите скрипт, за да го направя, но това е много бавна работа. (А много стара машина, която имаше 350MHz AMD K6-2 CPU, отне около 6 часа, за да decrackle един LP използването на този метод. Тогава 1.2GHz Athlon процесор за отне около 50 минути. Моят ток Athlon XP2400 + отнема около 30 минути). По принцип техниката ще работи с всички пакети, които поддържат необходимите стъпки. Единствената програма Знам, от които има вграден decrackling съоръжение въз основа на тази техника е Wave ремонт.

  изравняване

  Някои ЗЛО страдат от висока честота тъпота, и че си струва да даде горния край малко тласък. Държа на твърдия диск на кратка секция на музика (извлича цифрово от компактдиск), която смятам да има идеален тонален баланс и динамика, когато го възпроизвеждате на моя стерео система, както и да използват това като ориентир, спрямо която да се сравни в процес на работа. Най-многото, което някога съм облече е около + 6 db от 5 kHz нагоре; това обикновено е необходимо само при преиздаване грамофонни плочи, които вероятно са били притиснати от “висок пробег” матрици. Като цяло, най-добре да не се занимавате прекалено много с избрания от хората, които първоначално са направени на LP баланс.

  Нормализация и компресия

  Нормализиране е процедура, която гарантира върхове WAV файлове в максимално допустимата стойност. Ако по някаква причина сте записали на прекалено ниско ниво, а след това нормализиране е може би си струва да правиш.

  Имайте предвид, че нормализиране не гарантира, че всички песни ще звучат еднакво силен; възприеманата сила на звука е еднакво повлиян от динамичния обхват на музиката. Компресия може да се използва, за да смачка динамичния диапазон, което прави музиката да звучи по-силно. Това също така може да звучи повече “хъс”. Прилагането на различни нива на компресия може да се използва за балансиране на силата на звука на песни от различни източници, но имайте предвид, че прекомерното компресия, докато звучи първоначално впечатляващ, може да ограби звука на своя финес.

  Някои пакети може да се препоръча, които осигуряват изравняване, нормализиране и компресия включват  GoldWave ,  Wave Ремонт и  DCart .

  Една ситуация, в която нормализиране и натиск вероятно ще бъде полезна е, когато съставянето на CD от различни източници и да искате да направите всички песни звучат еднакво силни. Подходът да се вземе тук е за нормализиране на всички файлове, изберете един като отправна точка, а след това се прилага в съответния размер на компресия на останалите файлове, така че да звучи по-силно като еталон. Това е лесно да се каже отколкото да се направи; намиране на подходящите настройки за компресиране е до голяма степен въпрос на опити и грешки. Написал съм пробна програма, наречена  том Balancer  която автоматизира този процес. Аз нарочно го направи лесен за използване; след като сме избрали файловете за обработване, едно натискане на бутоните на работа. Има някои други програми, около (напр.  Audiograbber), Която дава на потребителя по-голям контрол, но изискваме да регулирате различни настройки.


  Изгаряне на CDR

   

  Разделяне песни в отделни WAV файлове

  В зависимост от вашия избор на CDR записващ софтуер, може да се наложи да се раздели на отделни песни в отделни WAV файлове. Това може да стане с голямо разнообразие от WAV файлове редактори, но задачата е много по-лесно с помощта на един  CD Wave  или  Wave ремонт .

  С помощта на Cue Sheet за идентифициране на Песни

  От друга страна, може да имате CDR изгаряне пакет, който ще постави песен (и може би индекс) в рамките на една марка WAV файл. В този случай, ще трябва да се подготви подходяща дефиниция за това къде трябва да са тези марки, в обикновен текстов файл, наречен Cue Sheet. Както и с песен разделяне,  CD Wave  и  Wave Ремонт  направи създаването на реплика листа проста. Имайте предвид, че ако искате да зададете индекси, както и песни, Wave Ремонт ги поддържа, но CD Wave не го прави.

  Отстраняване Out част и задната част, попълващи

  Аз никога не съм попадал, но съм чувал слухове, че някои CDR записващ софтуер не успее да се игнорира заглавието WAV, която трябва да бъде лишен от WAV файлове, преди да гори. По-вероятно е, че неправилно заглавна WAV може да не бъдат забелязани от изгаряне пакет CDR, което мисли, че е на аудио данни и да го поставя на ДРК. Някои WAV файл редактори място информация домакинство в края на файла WAV, и това също може да се наложи да бъдат отделени в зависимост от софтуера, който използвате изгаряне. Налице е помощна програма, наречена StripWave което може да помогне тук, и може да бъде намерена на сайта на Майк Рихтер.

  Проблемът за CD Block Размер

  CD-та са организирани в “блокове”. Всеки блок е 1/75-та секунда (което се равнява на 2352 байта данни). А запис от CD трябва да съдържа определен брой блокове, когато е писано. Ето защо, ако аудио данните в WAV файл не е кратно на 2352 байта, в края на миналата блок може да бъде оставен като боклук, в резултат на една малка, кликнете върху възпроизвеждането. Най-записващ софтуер воля раздувам последния блок с нули. Начинът, по който да се избегнат всякакви проблеми, дължащи се на този проблем е да се гарантира, че всички ваши WAV файлове са точно кратно на размера на блока. Пакетите, които се разделят на отделни песни WAV файлове знаят за това, и да гарантират, че цепнатините са направени в рамките на блока.

   

  Действителната

  Това е доста ясен. Повечето съвременни CDRW дискове вече включват недостиг на натоварване защита, така че не е нужно да се притеснявате твърде много за прекъсвания в данните, произтичащи от горелката.

  Повечето празни CDR дискове са оптимизирани за сравнително по-висока скорост на изгаряне. Мнозина дори не са гарантирани за работа при по-малко от 4 пъти. Това е може би най-добре да не се горят при абсолютната максимална възможна скорост (често 48x или 52x), тъй като при тези скорости процента грешки, могат да започнат да пълзят нагоре. Изгаряне на 16x и 32x изглежда за оптимално за аудио дискове в повечето горелки. Но от всички средства експеримент, за да видим какво най-добре подхожда на оборудване.

   

  Съвременните Ultra-ATA и SATA твърди дискове могат да поддържат огромни скорости на трансфер – обикновено до 50 MB / сек. Не е проблем в тях се поддържа връзка с висока скорост на изгаряне, при условие че те не се работи в режим PIO.

   

  Някои хора ще твърдят, че трябва да редовно или от време на време да дефрагментирате твърдия диск, но съвременните дискове имат такива ниски търсят пъти, че аз не се занимавам с това повече, а аз все още не съм имал в увеселителен парк.

   

  Track-At-Once изгаряне може да се използва и с може да се направи на променливите възможности недостиг от хардуер и софтуер, за да се обърне диск-At-Once резултати, но честно казано всичко това играеше за е просто заобикаляйки основния въпрос, а именно, че аудио дискове са най-добре направени в диск-At-Once режим, период.

  Що се отнася до CDR записващ софтуер: за аудио CD творение, аз да препоръча CDRWin Goldenhawk му. Въпреки това, той е дошъл, за да привлече вниманието ми, че много хора имат затруднения с тази фирма. Подход внимателно.

  Много хубава безплатна програма за записване на аудио дискове са  Burrrn . Толкова е просто да се използва и като цяло работи добре.

  Roxio на  Easy CD Creator  е част от пакета с много CDR дискове и нейната основна писане диск двигателя е много твърда, при условие, че работи на вашата система. (Има много истории от хора, които никога не са били в състояние да се Easy CD Creator работа и общото заключение, изглежда е, че или ще се работи направо от кутията, или да го никога няма да бъде в дясно). Въпреки, че се нуждаят от промени в гъвкавост, това е добре за създаване на ясни аудио ООК. Две други пакети, които имат добра репутация са  Nero и  Feurio , но имам много ограничен опит с тях. А пакет, наречен  Точна Audio Copy, Въпреки че най-вече известен като може би най-добрият цифров аудио програма извличане на разположение навсякъде, също така включва CD парене способности, които аз съм информиран работи много добре. Друг CD горелка съм бил информиран е  Ace CD Burner , който, както е в състояние да пиша аудио дискове, също така включва CD рипване и MP3 към WAV декодиране. Въпреки това, аз никога не са използвали тази програма, така че не мога да коментирам това.


  WAV файлове на редакторите

  www.goldwave.com GoldWave
  www.adobe.com Adobe Audition
  mediasoftware.sonypictures.com Sound Forge
  www.steinberg.net WaveLab
  www.cdwave.com CD Wave
  www.polderbits.com PolderbitS
  www.delback.co.uk/wavrep/ Wave Repair

  Звукови карти и USB устройства

  www.creative.com Soundblasters
  www.edirol.com Edirol (Roland)
  www.tascam.com Tascam (Teac)
  www.terratec.com Terratec
  www.pcsound.philips.com Philips
  www.tbeach.com Turtle Beach
  www.digitalaudio.com DAL (CardDeluxe)
  www.echoaudio.com Echo
  www.m-audio.com M-Audio (aka Midiman)
  www.pcavtech.com Reviews of Various Soundcards

  Музика Възстановяване Software

  www.diamondcut.com DCart
  www.coyotes.bc.ca Groove Mechanic
  www.algorithmix.com Sound Laundry
  mediasoftware.sonypictures.com Sony Noise Reduction
  www.wavecor.co.uk Wave Corrector
  www.kagi.com/clickrepair ClickRepair
  www.delback.co.uk/wavrep Wave Repair
  www.excla.com WAVclean

  Разни

  www.burrrn.net Burrrn CD writing software
  www.roxio.com Easy Media Creator CD writing software
  www.feurio.de Feurio CD writing software
  www.ahead.de Nero CD writing software
  www.exactaudiocopy.de Exact Audio Copy DAE & CD writing software
  www.cdrfaq.org Andy McFadden’s CDR FAQ
  www.mrichter.com Mike Richter’s CDR site – links to many goodies

  Алтернативи на използване на компютър

  Логично е да използвате компютър, ако не планирате да се опита да почисти сигналите от вашите грамофонни плочи само. Ако сте доволни от начина, по който звучи, и просто искате да ги прехвърлят в по-удобна среда или да ги запазят, а след това с участието на един компютър в процеса е доста безсмислено.

  Ако все пак искате да почистите вашите грамофонни плочи (т.е.. Премахне шума, кликванията и УОЗ) след това с компютър наистина е единственият достъпен начин. (Има мега-скъпите професионални хардуерни единици, като например диапазон кедър, че ще си свършат работата, но те са напълно извън бюджета любители на).

  Ако не искате да използвате компютър, изборът на архивно среда е доста широк:

  • Аналогово касетофон . Въпреки антични статута си, добрата стара касета, може да направи изненадващо верни записи, ако ползвате добро качество на палубата и лента. Това все още е много евтина среда.
  • HiFi VHS . Много добро качество видеорекордери могат да бъдат използвани като аудио палуби. Ако видеоклипът ви е модел за HiFi и има ръчно регулируеми нива на запис, то вероятно ще даде доста добро качество; около наравно с добър аналог касета, макар и с различни недостатъци. Като има предвид, касета има тенденция да звучи “топло” и “завоалирана”, HiFi VHS може да звучи “зърнеста” или “крещящ”. Разходите за ленти е още по-евтино, отколкото касета.
  • DAT . Въпреки DAT ще ви даде невероятно качество, записите не са особено евтини, а средата е деликатна. DAT лента не е добра дългосрочна архивен формат.
  • Минидиск . Вече е ясно, че Минидиск е тук, за да остане. Последните MiniDisc играчи, които съм чувал са дали много добро качество наистина; Със сигурност по-добре от който и да е касетофон. Минидиск разбира се, е много удобен формат, както и цената на празен диск, който в момента е много ниска.
  • CDR . Само с аудио CDR записващи сега са много достъпни, и дават почти със същото качество като DAT лента. CDR също е много по-стабилна архивно среда. Медиите също вече е много евтино; дори роялти платена “AUDIO” празните струват по-малко от приличен празна касета. Semi-Pro машини могат да се използват по-скоро по-евтини компютър клас празните места са доста по-скъпо да си купите, но обикновено са много по-добре построени.
  • DCC . Мъртво.

Leave a Reply